Didžiausias pastarųjų metų akustikos mokslo renginys

 

2017 metų birželio pabaigoje Bostone (Masačusetsas, JAV) įvyko 173-asis Amerikos akustikų asociacijos susitikimas Acoustics ’17 Boston ir 8-toji tarptautinė konferencija Forum Acusticum. Tai buvo jau trečiasis bendras Amerikos akustikų asociacijos ir Europos akustikų asociacijos (EAA) renginys. EAA, vienijanti 33 ša­lių akustikų sąjungas ir atstovaujanti daugiau nei 9000 individualių narių, šiemet švenčia organizacijos įkūrimo 25-ąsias metines.

Techninę renginio programą sudarė daugiau kaip 2200 pranešimų santraukų, kuriuos pateikė apie 5000 autorių. Mokslininkai iš viso pasaulio naujausius savo tyrimų rezultatus pristatė penkiolikoje konferencijos sekcijų, kurios buvos susietos su garsu ir jo taikymu fizikoje, architektūroje, inžinerijoje, medicinoje, ling­vis­tikoje, psichologijoje, ekologijoje ir kitose.

Architektūrinės akustikos sekcijoje buvo perskaitytas Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkų Aleksandro Jagniatinskio, Boris Fiks ir Mariaus Mickaičio pranešimas „Experience obtained during the ten years of the sound classification practical use for regulation (Patirtis įgyta per dešimtmetį Lietuvoje pastatų akustikos reguliavimui naudojant garso klasifikavimo sistemą)“. Pranešimo tema ir turinys sulaukė didelio klausytojų iš įvairių Europos šalių, JAV, Kanados, Brazilijos ir kitų, susidomėjimo. Pažymėtina, kad mūsų šaly­je sukurta ir nuo 2004 metų praktiškai taikoma pastatų apsaugos nuo triukšmo klasifikavimo sistema (ap­ra­šyta STR 2.01.07:2003) yra viena iš dešimties visoje Europos Sąjungoje galiojančių klasifikavimo sistemų.

Pranešimo nuoroda: http://asa.scitation.org/doi/10.1121/1.4987944

Daugiau informacijos apie šį renginį galite rasti čia:

The 3rd Joint Meeting of the Acoustical Society of America and the European Acoustics Association

 

Dalinkimės: