LAS nariui skirta 2017 m. Lietuvos mokslo premija

Lietuvos mokslų akademijoje vykusiose iškilmėse tarp apdovanotųjų buvo Lietuvos akustikų sąjungos (LAS) narys profesorius Rytis Ambrazevičius. Kauno technologijos universiteto moks­li­nin­kui naciona­linė mokslo premija humanitarinių ir socialinių mokslų srityse skirta už darbų ciklą „Akustikos metodų plėtra muzikos ir kalbos tyrimuose“.

Akustikos metodais paremta kalbos ir muzikos tyrimų sritis aktuali ne tik šios srities specialistams, tačiau paliečia kiekvieną iš mūsų klausant pranešėjų konferencijų, seminarų ar paskaitų audi­to­ri­jo­se, atlikėjų teatro ar koncertų salėse. Muzikinė akustika yra viena iš taikomosios akustikos ir muzi­ko­lo­gijos šakų, susiejanti tiksliuosius ir humanitarinius mokslus. 2017 metų Lietuvos mokslo premijos laureato prof. R. Ambrazevičiaus darbų cikle atskleidžiamos akustikos metodų taikymo galimybės humanitariniuose moksluose bei pabrėžiama tarpdalykinių mokslinių tyrimų svarba.

2017 metų Lietuvos mokslo premijos laureato diplomai buvo įteikti 2018 metų kovo 6 d. Kasme­tinės premijos skiriamos už Lietuvai reikšmingus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus.

 
 
Dalinkimės: